CAPACITATE BOILER (litrii)

10    100    300    1000
15    120    500    1500
30    150    600    2000
50    200    700    2500
80    250    800    3000

Boilere

Boiler pompa de caldura NUOS PRIMO 100

Boiler pompa de caldura NUOS PRIMO 100

NUOS PRIMO 100 - Boiler tip pompa de caldura aer-apa produs de Ariston, cu capacitate de 100 litri. Asigura o economie de energie electrica de pana la 70% comparativ cu un boiler traditional. Produs finantabil prin Casa Verde. Garantie 5 ani.

Mai multe detalii

Preţ redus!
3 049 RON TVA inclus

3 599 RON TVA inclus

NUOS100

Disponibilitate: Stoc furnizor. Livrare 3-5 zile


Notify me when available

       Cu ajutorul pompei de caldura, Ariston NUOS PRIMO preia energia din aer si o transforma in caldura pe care apoi o cedeaza apei din interiorul boilerului. In acest fel asigura incalzirea unei cantitati mari de apa cu un consum redus de energie.

       NUOS PRIMO 100 poate prepara apa calda menajera pentru un numar de 3-4 persoane. Garantia este de 5 ani.

       Produs finantabil 100% prin Programul Casa Verde. Oferim gratuit consultanta pentru accesarea programului.

       NUOS utilizeaza aerul admis intr-un ciclu termodinamic pentru a incalzi apa din interiorul boilerului. Fluidul refrigerant (R134A) preia caldura din aerul admis si o transfera apei din boiler, chiar daca aceasta din urma (apa) are o temperatura mai mare decat aerul admis. Este vorba de un proces inversat fata de cel utilizat in cazul frigiderelor. In acest fel consumul de energie electrica al lui NUOS este extrem de redus deoarece energia electrica este folosita numai la actionarea ventilatorului si a compresorului.

       Pentru prepararea de apa calda NUOS foloseste 30% energie electrica si 70% caldura aerului admis. In modul de functionare ECO, consumul electric este de numai 300 W/ora (consumul generat de compresor).

       Temperatura minima a aerului admis este de 10 grd. C. Cand temperatura aerului admis scade sub aceasta valoare, NUOS prepara apa calda folosind o rezistenta electrica de 1,2 kW.

       Ce se intampla cand temperatura aerului de admisie scade sub valoarea de 10 grd. C?

- in acest caz boilerul va functiona ca orice boiler normal, apa fiind incalzita cu ajutorul reistentei electrice;

- avem posibilitatea sa comutam admisia de aer din exterior pe o admisie de aer din incaperea unde este amplasat boilerul sau o alta incapere in care temperatura aerului este mai ridicata. In acest fel pompa de caldura va continua sa functioneze folosind aerul cald din interior.

       NUOS este prevazut cu o interfata inteligenta intuitiva, usor de folosit. Cu ajutorul acesteia se poate regla functionarea boilerului in 3 moduri diferite:

a) modul ECO: incalzitorul functioneaza numai in regim pompa de caldura pentru obtinerea unui nivel maxim de economie. Temperatura maxima a apei obtinuta in acest mod este de 55 grd. C;

b) modul BOOST: acest mod trebuie setat manual de catre utilizator cand doreste obtinerea de apa calda intr-un timp scurt. Cand este activat acest mod, incalzitorul functioneaza in regim mixt (pompa de caldura si rezistenta electrica) pentru a putea ridica rapid temperatura apei din boiler. Temperatura maxima a apei ce poate fi atinsa in acest mod este de 65 grd. C.

c) modul AUTO: in general, in acest mod NUOS functioneaza doar cu pompa de caldura, rezistenta electrica intrand in functiune doar daca temperatura setata pentru apa calda este mai mare de 55 grd. C. Temperatura maxima ce se paote obtine in acest mod este de 65 grd. C.

       Instalarea boilerului cu pompa de caldura NUOS PRIMO cu montaj pe perete se poate face in doua variante:

a) pe un perete exterior cu ajutorul kitului de montaj pe perete exterior;

b) pe un perete interior - la acest tip de montaj trebuie directionat fluxul de aer de iesire spre exterior pentru a evita racirea incaperii in care se monteaza boilerul. Pentru a creste eficienta boilerului admisia de aer se poate face din incaperi invecinate unde temperatura aerului este mai ridicata. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul kitului de montaj pe un perete interior.

       Aerul evacuat trebuie intotdeauna directionat catre exterior (cu ajutorul accesoriilor optionale) pentru a evita racirea incaperii in care este instalat boilerul (cu 2-4 grd. C) si pentru a evita efectul de recirculare a aerului care duce la functionarea incorecta a echipamentului. Pentru a garanta o functionare cu eficienta maxima, aerul admis trebuie sa aibe o temperatura cuprinsa intre 10 si 37 grd. C. Temperatura minima de functionare a pompei de caldura este de 10 grd. C.

       Detalii tehnice:

 • prevazut cu pompa de caldura tip aer-apa;
 • eficienta ridicata: COP (coeficient de performanta): 3;
 • montaj pe perete;
 • rezistenta electrica de 1,2 kW;
 • putere calorica preluata din aer la 20 grd. C: 750 W;
 • putere electrica medie absorbita: 250 W;
 • timp de incalzire cu aer la 20 grd. C: 6 h;
 • temperatura maxima a apei cu functionare doar cu pompa de caldura: 55 grd. C;
 • pierderi de caldura in 24 ore: 0,5 W;
 • presiune maxima de functionare: 8 bar;
 • debit de aer standard: 170 mc/h;
 • volum minim al camerei de instalare: 20 mc;
 • dimensiuni (HxLxA): 1304x477x491 mm;
 • greutate: 49 kg;
 • diametrul racordurilor hidraulice: 1/2";
 • functie Anti-legionella prin care, o data pe luna, temperatura apei din boiler este ridicata la peste 60 grd. C in vederea distrugerii eventualelor bacterii ce se pot forma in apa din boiler;
 • anod de magneziu dublu pentru protectia anti-coroziune;
 • consum redus de energie (doar 250 W cand functioneaza numai in modul pompa de caldura);
 • ;
 • functionare silentioasa (numai 38 db);
 • aerul provenit din compa de caldura ajuta la ventilarea camerei si are un efect de improspatare si dezumidificare.

 

       Instalarea boilerului tip pompa de caldura NUOS PRIMO in camere tehnice unde exista surse generatoare de caldura (centrale termice, statii servere, etc. ) ofera conditii optime de functionare. 

 

Cos  

(gol)

Newsletter